Onlangs werd de nieuwe generatie Ford F-150 officieel gelanceerd. De meestverkochte auto in de Verenigde Staten is in zijn geheel voorzien van een vernieuwd design. Zowel van binnen als van buiten heeft de 2021 F-150 een nieuwe look.

ford f 150 2021 9

Exterieur

 De vernieuwde grille in combinatie met nieuw ontworpen koplampen, geven de 2021 F-150 een frisse look. Gebaseerd op zijn voorganger, maar flink gemoderniseerd. De LED dagrijverlichting hebben iets weg van de haakjes [ ] van een toetsenbord. Eigenlijk heeft ieder element van het exterieur aandacht gekregen bij het nieuwe ontwerp.

De tailgate is voorzien van alle gemakken om er een werkplek voor bijvoorbeeld aannemers van te maken. Natuurlijk is er bij deze werkplek ook gedacht aan stroom, er zijn verschillende stroomaansluitingen beschikbaar in de laadbak. Daarnaast is de tailgate voor het eerst automatisch te sluiten.

128 2021 all new f 150 027 1593006920

stroomaansluitingen f150

Interieur

Het interieur van deze gewilde pick-up is in zijn geheel vernieuwd. Te beginnen met een groter, 12-inch touchscreen voor alle infotainment. De interface van dit infotainmentsysteem heeft een upgrade gekregen, en ziet er een stuk dynamischer uit. Ook het high resolution, digitale instrumentencluster (eveneens 12-inch) is nieuw, en het multifunctionele stuurwiel heeft een nieuw design gekregen. 

ford f 150 2021 26

De stoelen van de bestuurder en bijrijder zijn om te bouwen in een heuse 'lay flat' positie, zodat zelfs slapen een mogelijkheid is in de nieuwe F-150. Optioneel is er de mogelijkheid om de middenconsole om te toveren tot een werkplek met ruimte voor bijvoorbeeld een laptop. Om hier plek voor te maken, kan de versnellingshendel worden 'weggeklapt'. Tot slot is de afwerking van het stoelen uiterst hoogwaardig te noemen. Ford heeft hierbij echt ingezet op details.

ford f 150 2021 29

ford 2021

ford f 150 2021 24

2021 ford f 150

Technologie

Ook op het gebied van technologie heeft Ford niet stilgezeten. Het 12-inch touchscreen is voorzien van het vernieuwde SYNC 4 infotainmentsysteem. Daarnaast is er 'Intelligent Adaptive Cruise Control'. Hiermee is het nóg comfortabeler rijden in bijvoorbeeld files, waar afremmen, versnellen en in de juiste rijbaan blijven vanzelf gaat, zo u wilt. Waar u nu een kabel nodig heeft voor Apple Carplay en Android Auto, zal dit in het 2021 model geheel draadloos werken.

ford f 150 2021 16

Om de auto aerodynamischer en dus zuiniger te maken, heeft Ford gezorgd voor 'Active Shuttes' in de grille bij hogere snelheden en een 'Front Air Dam' (onder de voorbumper) die naar beneden klapt bij lage snelheden.

Hybride

 De 3.5 V6 EcoBoost en 5.0 V8 motoren blijven zoals ze zijn. Wel komt er een hybride motor aan, gebaseerd op de 3.5 V6 EcoBoost motor. Deze motor krijgt de naam PowerBoost mee. Hierbij wordt de brandstofmotor geholpen door een 35 kW (48 pk) elektromotor, die van stroom wordt voorzien door een klein batterijenpakket van 1,5 kWh. Deze aandrijving wisselt automatisch tussen de elektromotor en de benzinemotor, of selecteert een combinatie van de twee, afhankelijk van de 'driving mode'. Het opladen van de batterij gebeurt automatisch door het regenereren van stroom tijdens het afremmen, waardoor een laadstekker niet nodig is. Deze hybride motor heeft nóg meer vermogen en koppel dan alle voorgaande motoren, zo zegt Ford. Alle motoren zijn standaard voorzien van de 10-traps automaat, zoals we van Ford gewend zijn. Zoals bekend is Ford ook bezig met een vol-elektrische variant, maar deze laat op zich wachten tot minimaal 2022.

 

Wanneer in Nederland?

De productie van de populairste auto ter wereld start in oktober. Volgens Ford rollen de eerste 2021 F-150's tegen het eind van 2020 van de assemblagelijn in de Verenigde Staten. Voordat de eerste exemplaren op Nederlandse bodem verschijnen, zijn we weer wat verder. Naar verwachting kunnen we begin 2021 in Nederland genieten van het nieuws dat de F-150 te bieden heeft. Uiteraard wordt de 2021 F-150 beschikbaar bij USCarDealer. Wilt u precies weten wanneer de 2021 Ford F-150 leverbaar wordt? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief en houd onze Facebook en Instagram pagina in de gaten!

 

Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste modellen, het laatste pick-up nieuws en de leukste acties

Lak polijsten.. Vloeistoffen bijvullen.. Banden oppompen.. Interieur reinigen..