De Ram 1500, een legende onder de Amerikaanse pick-ups, heeft een flinke upgrade gekregen voor het modeljaar 2025. Deze facelift gaat veel verder dan alleen een nieuw jasje. De nóg krachtigere nieuwe motor zal de oude vertrouwde 5.7-liter Hemi-V8 moeten doen vergeten. In dit artikel duiken we dieper in de veranderingen en specificaties van de 2025 Ram 1500.

 

Agressiever en moderner

De opvallendste vernieuwing van de 2025 Ram 1500 is het compleet nieuwe front. Voor alle uitvoeringen van deze populaire pick-up zijn er nieuwe voorbumpers, grilles en koplampen ontworpen. Ook de achterlichten zijn vernieuwd. LED-koplampen zijn nu standaard op alle uitvoeringen, waar ze eerst alleen beschikbaar waren op bepaalde modellen. De vorm van de koplampen geeft de nieuwe Ram 1500 een agressievere en tegelijkertijd modernere uitstraling. 

Nóg krachtiger dan de HEMI V8

Een ander opmerkelijk kenmerk van de 2025 Ram 1500 is de gloednieuwe motorenlijn. De huidige 5.7-liter Hemi-V8 gaat plaatsmaken voor de ultramoderne en zeer krachtige 3.0-liter twin-turbo zes-in-lijn benzinemotoren uit de Hurricane-familie. De basisvariant van deze motor levert al 420 Amerikaanse paardenkrachten, flink meer dan de 395 pk van de V8. Het koppel is ook enorm gestegen, van 555 Nm naar 635 Nm.

 Baas boven baas

Voor wie nóg meer power wil, is er de HO-(High Output) versie van de Hurricane-motor, die indruk maakt met maar liefst 540 'hp' (547 pk) en een kolossaal koppel van 706 Nm. De vernieuwde Ram 1500 biedt bovendien een indrukwekkend trekgewicht. Hoewel het wettelijke maximum trekgewicht in Nederland nog steeds op 3.500 kg ligt, zou deze pick-up met de 3L-benzinemotor technisch gezien maximaal 5.252 kg kunnen trekken. Eind 2024 verwachten we bij USCarDealer.nl dit nieuwe model, die een nieuw tijdperk van Amerikaanse pick-ups vertegenwoordigt. Met meer kracht, stijl en prestaties dan ooit tevoren.Meer Ram nieuws... 

Naast de vernieuwing van de Ram 1500 heeft Ram ook hun nieuwste aanwinst onthuld: de Ram 1500 Ramcharger, een elektrische pick-up die kracht en veelzijdigheid belooft, met een twist die je misschien niet had zien aankomen.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste modellen, het laatste pick-up nieuws en de leukste acties

Lak polijsten.. Vloeistoffen bijvullen.. Banden oppompen.. Interieur reinigen..