De Ram 1500 TRX is nu beschikbaar!

Wat krijg je als je een Hellcat motor combineert met de langste vering ooit gemonteerd op een pick‑up? Inderdaad, een ruim 700 pk sterk off-road beest. Welkom bij de 2021 Ram 1500 TRX!

De TRX is een waardig opvolger van de eveneens knettergekke, in 2004 gelanceerde Dodge Ram SRT10 (met de V10 motor uit de Dodge Viper). Waar die laatste bekend stond als redelijk onhandelbaar, is de Ram 1500 TRX een tot in de kleinste details uitgedachte performance pick-up.

De inmiddels beruchte 'Hellcat' HEMI V8 motor meet 6.2 liter en is voorzien van een mechanische roots-supercharger. Deze absolute bruut levert 712 pk en een enorm koppel van 881 Nm. Gelukkig wordt al dit geweld verdeeld over alle vier de wielen, anders blijft er waarschijnlijk weinig over van de banden.

 

 

Thuis in het zand en op de drag strip

Het moge duidelijk zijn dat deze uitvoering ontworpen is om zo hard mogelijk door een off-road terrein heen te scheuren. Hiervoor zijn zoveel aanpassingen doorgevoerd, dat de TRX een volledig aparte uitvoering in de Ram 1500 range wordt. Net als de Raptor dat is in de F-150 line-up.

 

De auto staat hoger op zijn poten en de carrosserie is flink breder dan de reguliere Ram 1500. De 35” Goodyear Wrangler Territory banden zijn gemonteerd op 18” velgen, die optioneel ook als beadlock-capable variant geleverd worden. De speciaal voor de TRX ontwikkelde Bilstein Blackhawk E2 schokdempers zorgen voor maximaal contact tussen de banden en het wegdek, voor optimale grip en controle.

Ondanks de professionele off-road capaciteiten van de TRX, is er ook nagedacht over de prestaties op de weg. Sterker nog, hij leent zich uitstekend voor een stoplichtsprint of zelfs een dragrace! Hiervoor is iedere uitvoering van de Ram 1500 TRX voorzien van Launch Control voor maximale acceleratie. Een sprint naar de 60 mijl (96 km/u) moet te doen zijn in een ongelooflijke 4,5 seconden!

 

Uniek in alle aspecten

De TRX badges – die op vele plekken te vinden zijn – zijn meer dan een naamstickertje. Deze uitvoering is zowel van binnen als van buiten uniek, met vele details die hem onderscheiden van de ‘normale’ Rams 1500. Zo zijn er unieke features in het interieur zoals de speciale TRX stoelen, rode startknop, een afgeplat racestuur met schakelflippers en knalrode kleuraccenten.

Het exterieur is zo mogelijk nog opvallender, onder andere door de motorkap met luchtroosters voor koeling en een grote functionele luchthapper voorop, die lucht naar de luchtinlaat voert. Verder zijn de spatborden zichtbaar breder uitgeklopt dan bij zijn ‘kleinere broertje’ de Ram 1500 Rebel. Het RAM logo in de grille laat in deze versie ook lucht door, voor optimale koeling van de motor. Ook de op maat gemaakte ‘truck bed bar’ met LED verlichting in de laadbak valt goed op.

 

What's in a name

Het is duidelijk dat Ram zijn grootste concurrent van deze auto - de Ford F-150 Raptor - wil verslaan. En wat is nog groter en bruter dan de naar de Velociraptor vernoemde F-150 Raptor? Inderdaad, een Tyrannosaurus Rex oftewel de T-Rex. Vandaar de naam TRX!

 

 

Wanneer beschikbaar?

De eerste Ram TRX exemplaren zullen in de eerste helft van 2021 bij ons beschikbaar zijn. Bekijk de TRX hier!

----- Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt -----

Alvast watertanden?

Bekijk dan hieronder de 2021 Ram TRX in actie!

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste modellen, het laatste pick-up nieuws en de leukste acties

Lak polijsten.. Vloeistoffen bijvullen.. Banden oppompen.. Interieur reinigen..