06-01-20

Waar andere merken zoals Ford, Chevrolet, Rivian en GMC met Hummer hun oplossing voor elektrificatie al gepresenteerd hadden, bleef RAM achter. Voor vele was het wachten tot ‘Nederlands meest verkochte pick-up’ hun visie voor een auto van de toekomst zouden presenteren. Op 5 januari was het moment daar. De onthulling waarbij de RAM zijn idee zou presenteren voor de nieuwe RAM 1500, maar dan elektrisch. De RAM 1500 Revolution! 

We spreken hier nog over een concept. Een ontwerp voor productie blijft nog een paar maanden uit, maar er zijn zeker al hoogtepunten te vermelden die deze pick-up truck zo bijzonder maken. Wij benoemen er graag een paar voor je. Wanneer men de onthulling bekijkt springen een aantal kernwoorden gelijk in gedachten: vooruitstrevendheid, geavanceerde technologie, functionaliteit en innovatief. En de nieuwe elektrische RAM ademt deze begrippen.  

Ontwerp 

De RAM 1500 Revolution staat op een STLA Frame. Dit zorgt voor de stevigheid die deze auto nodig heeft. Verder staat de auto op 24” velgen met daaromheen een 35” band. De suicide-doors zijn naast zeer spectaculair ook enorm praktisch, en beiden enorm veel toegangsruimte.  

Technologie 

De RAM 1500 Revolution zit vol met functionele technologie. Denk bijvoorbeeld aan een 360 graden camera die met je meekijkt en geavanceerde augmented reality in de heads-up display voor wanneer jij het net niet zelf kan zien. Via Shadow Mode kan je jouw RAM je laten volgen. De RAM 1500 Revolution open je door middel van bio-metrische gezichtsherkenning met tweestapsverifcatie voor extra veiligheid. 

Ultieme werkmachine 

Daarnaast heeft RAM ook flinke stappen gemaakt in het efficiënt omgaan met ruimte. Het interieur is modulair te herschikking door middel van een RAM Track, een railing in de vloer waarbij de stoelen verschoven kunnen worden en weggestopt. De frunk (front trunk) kan automatisch geopend en gesloten worden en is voorzien van een 110V en 220V power paneel. Ondanks dat de neus iets korter is dan bij traditionele RAM 1500 is, kan er door middel van een opening in de cabine tot aan de achterbak ruim 5 meter lange bagage in de auto vervoerd worden! De tailgate kan automatisch verlengd worden van 5’7” tot 8’. 

Over het vermogen, range en power kunnen we nog niet veel vertellen, want het gaat nu nog om een concept. Wel heeft RAM aangekondigd dat er twee elektromotoren zullen komen, eentje op de vooras en eentje op de achteras. De 800V architectuur in het systeem maakt het mogelijk tot 350 kWh te kunnen laden. Volgens RAM moet dit betekenen dat je ongeveer 160 kilometer actieradius zou hebben met 10 minuten laden.   

Benieuwd naar meer nieuws rondom de nieuwe RAM 1500 Revolution? Houd de website in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.  

Bekijk hier de onthulling van de RAM 1500 Revolution 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste modellen, het laatste pick-up nieuws en de leukste acties

Lak polijsten.. Vloeistoffen bijvullen.. Banden oppompen.. Interieur reinigen..