2024 is het laatste jaar waarin SEBA beschikbaar is. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat, CDA) heeft aangekondigd dat de regeling per 2025 stopt. Ook de bpm-vrijstelling voor ondernemers van fossiele bedrijfsauto’s vervalt dan, wat betekent dat nieuwe dieselbedrijfsauto's vanaf 2025 gemiddeld 50% duurder worden. Dit veroorzaakt veel onrust op de bedrijfswagenmarkt. Uit recente cijfers blijkt dat er momenteel meer dan 1,1 miljoen bestelwagens in Nederland geregistreerd staan, waarvan iets meer dan 27.000 volledig elektrisch zijn.  

 

[update 31-07-2024]

Goed nieuws: de subsidiepot van SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's) is weer aangevuld met 30 miljoen euro. De voorwaarden blijven ongewijzigd, dus je kunt nog steeds maximaal 5000 euro subsidie krijgen voor een uitstootvrije bedrijfswagen, waaronder elektrisch aangedreven pick-ups.

Alle details, spelregels, en de lijst van in aanmerking komende merken en modellen vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

[update 09-07-2024] 

Helaas moeten we melden dat de subsidiepot van SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's) is uitgeput. Dit betekent dat er momenteel geen nieuwe aanvragen meer kunnen worden ingediend voor de subsidie op emissieloze bedrijfswagens.

We raden aan om de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in de gaten te houden voor updates en mogelijke toekomstige aanvullingen van de subsidiepot.




Het SEBA-loket is open, maar de beschikbaarheid gaat snel

Via de SEBA-regeling kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor de aanschaf van elektrische bestelwagens. Het maximale subsidiebedrag per voertuig is 5.000 euro. Grote bedrijven, met meer dan 250 werknemers en een jaaromzet van minstens 50 miljoen euro, krijgen 7% subsidie van de netto catalogusprijs. Middelgrote bedrijven (tot 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro) ontvangen 10% subsidie, en kleine bedrijven profiteren van een subsidiepercentage van 12%. Let op, de subsidie geldt alleen voor voertuigen die nog niet geregistreerd zijn in het RDW-kentekenregister op het moment van aanvraag.

Het beschikbare budget van 30 miljoen euro was al lager dan vorig jaar, toen er 33 miljoen euro beschikbaar was. Afgelopen jaar was het subsidiebudget al op 9 oktober uitgeput, dus snelle actie is noodzakelijk.

 

Meer hulp van de overheid met deze belastingvoordelen!

Naast de SEBA-subsidie kunnen ondernemers profiteren van twee belastingvoordelen voor elektrische bedrijfswagens. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) kan oplopen tot 45 procent van het investeringsbedrag. Daarnaast kun je met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) in één keer 75 procent van de investeringskosten afschrijven. Meer info hierover vind je op de RVO-website.


Bij USCarDealer.nl houden we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfswagens en subsidies. Heeft u interesse in een elektrische bestelauto, bijvoorbeeld de Ford F150 Lightning? Zorg dan dat u er snel bij bent!

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste modellen, het laatste pick-up nieuws en de leukste acties

Lak polijsten.. Vloeistoffen bijvullen.. Banden oppompen.. Interieur reinigen..